Podpora během hříběcí sezóny?🐴💪🏻

Unterstützung in der Fohlenzeit?🐴💪🏻
JARO - OBDOBÍ HŘÍBAT

Pomalu, ale jistě se konečně blíží jaro a pro všechny chovatele z vašich řad začíná nejnapínavější, ale také nejkrásnější období roku: Na svět konečně přicházejí netrpělivě očekávaná hříbata! 🥰.

Samozřejmě je třeba mít na paměti i důležité věci týkající se krmení budoucí matky nějakou dobu před narozením vašeho čtyřnohého potomka. Od 7. měsíce březosti se energetické nároky vaší klisny mohou zvýšit až na 1,5násobek běžně potřebného množství. Kromě toho bude vyšší i potřeba živin, jako jsou bílkoviny, vápník a fosfor, takže úprava krmiva je zde velmi důležitá. Několik dní před porodem hříběte a po něm by se však mělo množství krmiva opět snížit, aby se co nejvíce ulevilo citlivému trávicímu traktu klisny - v této době je užitečné a proto velmi doporučované podávání kaší.💪🏻

Jakmile porod proběhne snad bez komplikací, klade matka klisna a její potomci v následujících měsících obzvláště vysoké nároky na krmení. V prvních měsících laktace potřebuje hrdá máma velké množství bílkovin (včetně esenciální aminokyseliny lysinu), energie, vitaminů, minerálních látek a stopových prvků, aby byla schopna produkovat dostatek, ale především kvalitní mléko pro své hříbě.
MUSTAX M+ a MIN jsou skutečnou tajnou zbraní pro chovné klisny, a tedy i pro jejich hříbata!
Přestože většina z vás používá náš MUSTAX M+ jako posilovač pro efektivní budování svalové hmoty u svých sportovních partnerů, doporučujeme jej také pro vaši chovatelskou klisnu! Obsahuje všechny potřebné látky pro podporu tvorby mléka a zajišťuje optimální podporu matky a mláděte v tomto prvním období. Kromě toho má smysl průběžné podávání MUSTAX MIN jako vysoce kvalitního minerálního krmiva. Tímto způsobem položíte základ pro dlouhý a zdravý koňský život hříběte již od samého počátku a zajistíte, že i vaše klisna bude dobře zaopatřena.🐎🤩.

Ach ano; je tu ještě jedna věc: Náš MUSTAX M+ je také dokonale vhodný pro hřebce v plemenitbě a zajišťuje dobrou kvalitu spermatu, abychom mohli příští rok opět přivítat mnoho čilých hříbat!

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.


Může se vám také líbit