Aktuální informace o EHV-1 - MUSTAX VIT pro silný imunitní systém!

Pferdevirus in Valencia_EHV-1_Starkes Immunsystem_MUSTAX VIT

Jezdeckým světem právě otřásají dramatické zprávy ze Španělska!

Kvůli výskytuviru EHV-1(Equine Herpes Virus) na CES ve Valencii se FEI rozhodla zrušit všechny soutěže v deseti evropských zemích až do 28. března. V důsledku propuknutí herpesu (EHV-1) již uhynulo několik koní, proto Světová jezdecká federace přijala opatření a zrušila všechny soutěže ve všech disciplínách až do 28. března.

Herpes je vysoce nakažlivý virus, který leží v klidovém stavu asi u 90 procent koní. Viry se stáhnou do nervových buněk, imunitní systém se k nim nedostane a virus nelze odstranit. Jakmile je kůň jednou infikován, zůstává celoživotním nositelem. Ve stresových situacích (převozy, turnaje, jiná onemocnění) může dojít k aktivaci herpes viru, která však nemusí být nutně doprovázena klinickými příznaky, protože v krvi jsou protilátky, které se účinně brání nežádoucím vetřelcům. Dokud jsou herpes viry v krevním řečišti a hladina protilátek je dostatečně vysoká, neporušený imunitní systém organismus chrání.

Existují čtyři různé typy koňského herpes viru, v současné době je ohnisko nákazy typem 1, který vede ke zvýšenému výskytu virových potratů (hříběcích) u klisen nebo porodů slabých hříbat. Kromě toho EHV-1 často způsobuje závažná onemocnění dýchacích cest (rhinopneumonitidu). Koně mají kromě vodnatého výtoku z nosu/očí a kašle také horečku, často vyšší než 39 °C. Zpočátku neškodný průběh může mít vážné následky.

Zejména neurologická forma EHV-1, která se vyskytuje v současnosti, může způsobit extrémní poškození nervového systému. Důsledkem je ochrnutí a poruchy koordinace. Zpočátku je onemocnění patrné pouze zvýšenou teplotou, ale již po několika dnech se u koní projeví potácivá, nekoordinovaná chůze nebo přímo známky ochrnutí, především zadních končetin. To je způsobeno krvácením do míchy a s tím spojenými funkčními poruchami, které mohou vést až k úplnému odumření některých nervových oblastí.

Při nepříznivém vývoji onemocnění je jedinou možností eutanazie koně...

Zvláště zrádné je, že toto onemocnění postihuje i očkované koně a proti herpes virům bohužel nelze bojovat přímo - jedinou možností je co nejlépe podpořit imunitní systém koně, a to v nejlepším případě preventivně!

O to důležitější je, abychom nyní všichni drželi při sobě! Proto náš tip pro vás: MUSTAX VIT, turbo booster pro imunitní systém!

Vitamíny jsou životně důležité nejen pro nás lidi, ale také pro naše oblíbené sportovní partnery a pomáhají vašemu koni nejen bránit se nemocem, ale také ho podporují při výměně srsti nebo ve fázích zvýšené zátěže. Zdraví a výkonnost vašeho koně zkrátka přímo souvisí s dostatečným přísunem vitaminů.

MUSTAX VIT nabízí dokonale vyváženou směs všech důležitých vitaminů v optimálních dávkách s vitaminy A, D3, E, C, B1, B2, B6 a B12, čímž podporuje imunitní systém, kondici a vitalitu vašeho koně a účinně předchází nedostatku vitaminů.

MUSTAX VIT může být podáván jako léčebná kúra po dobu 5 dnů (v případě potřeby opakovaně) s koncentrátem nebo může být díky své rozpustnosti ve vodě bez problémů podáván prostřednictvím napáječky a je samozřejmě v souladu s ADMR.

Protože nemůžeme jen tak přihlížet šíření viru EHV-1 mezi koňmi, rozhodli jsme se nejen darovat MUSTAX VIT přímo Valencii, ale také vám na každou zakoupenou plechovku našich vysokodávkovaných vitamínů po neomezenou dobu, dokud nebude v souvislosti s EHV-1 více jasno, poskytnout dalších 5 eur. K tomu stačí použít kód: Při objednávce na našich webových stránkách použijte kód: STRONGERTOGETHER.

Přijměte prosím naši nabídku a držme při sobě, abychom se snad mohli brzy vrátit k naší vášni jako obvykle. 🙏🏼❤️ #strongertogehter #communitylove #togetheragainstEHV-1


Zanechat komentář

Upozorňujeme, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.


Může se vám také líbit