MUSTAX BT - Více než krásná srst a zdravá kopyta

MUSTAX BT - Mehr als schönes Fell und gesunde Hufe
MUSTAX BT (BIOTIN) - KRÁSA ZEVNITŘ...
Biotin je považován za katalyzátor rychlejšího růstu kopyt u koní - tento ve vodě rozpustný vitamin je známý především tím, že urychluje tvorbu rohoviny. To však zdaleka není jediným úkolem tohoto kofaktoru obsahujícího síru, protože jeho vliv na metabolismus je mnohem, mnohem větší: Stejně jako všechny ostatní vitaminy skupiny B je biotin vstřebáván koněm prostřednictvím flóry tlustého střeva a do krmné dávky se dostává prostřednictvím všech zelených krmiv, jako je seno, senáž a siláž. Obiloviny, výrobky z obilovin a zejména kvasnice mají vysoké množství vitaminu B, ale samotný biotin se nachází především v listech zeleného krmiva.

METABOLISMUS DOBRÝ, VŠECHNO DOBRÉ
Biotin působí jako koenzym při přenosu uhlíku. Díky této vlastnosti je mimořádně důležitým článkem mezi metabolismem sacharidů a tuků. Například syntéza mastných kyselin závisí mimo jiné na biotinu. Biotin se ale také významně podílí na přeměně pyruvátu na fruktózu a nakonec na glukózu, což je jakási přirozená detoxikace.
Narušená střevní flóra u koní může vážně ohrozit vlastní biosyntézu biotinu v těle. Problémy s játry, fekální voda nebo zkrmování siláže mohou nepřímo narušit tvorbu biotinu, což se obvykle projeví pozdě, ale pak trvale ve špatné konzistenci kopyt, jako jeden z nejzřetelnějších příznaků nedostatku.
PŘÍZNAKY NEDOSTATKU

U mnoha dalších, často nespecifických příznaků, jako je ztráta chuti k jídlu, deprese, vyčerpanost nebo problémy s plodností a laktací, majitelé koní na první pohled jen stěží tuší, že jsou způsobeny akutním nedostatkem biotinu, ale mohou být způsobeny i kožními změnami, vypadáváním nebo změnou barvy srsti. V případě nedostatku biotinu je často narušena syntéza bílkovin v játrech.

Podáváním našeho vysoce dávkovaného a optimálně vstřebatelného přípravku MUSTAX BT lze všem příznakům nedostatku účinně předcházet. Lze jej užívat jak při stávajících problémech, tak i jako dlouhodobou prevenci, je bez dopingu a v souladu s ADMR!

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že připomínky musí být před zveřejněním schváleny

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.


Může se vám také líbit